4 märkliga modegrepp 2019

Att det händer att modedesigners tar ut svängarna ordentligt vet vi. Många av de kreationer som visas på modevisningar är aldrig ämnade att nå ut till vanliga konsumenter. Snarare är det ett sätt att visa upp ett formspråk som används på mer diskreta vis i de plagg som sedan når ut i handeln. Det hindrar dock inte att modeskapare ibland har utmanat modetrenderna ordentligt. I det här inlägget ska vi titta på några exempel på när modeskapare har släppt plagg som går stick i stäv med det mesta. Det ska redan nu sägas att alla plagg på den här listan är märkliga på snudd till omöjliga att bära. Det förhindrar dock inte att de kan fungera som inspiration.

När det gäller märkliga modegrepp har dock Ralph Lauren gång på gång stått på rätt sida av modehistorien. Modeskaparens kollektioner är för det mesta stilrena och smakfulla. Detsamma gäller för märkets parfymer. Hos Parfym.se hittar du ett av nätets största sortiment av Ralph Lauren parfym, mer prisvärt än du finner dem någon annanstans.

”Burbyxor”

Fashion Nova gav under 2019 års inledning ut en kollektion som inkluderade ett par byxor som de kallar för ”cage trousers”. De består av ett fåtal ihopsydda remsor av fejkat läder som sammanställts till någonting som påminner om burar för dina ben. Om det låter hiskeligt ska du ha i åtanke att det verkar som att de sålt slut, vilka som har köpt dem framgår dock inte.

Asymmetriska jeans

Det var under slutet av 2018 och början av 2019 som det först rapporterades om de asymmetriska jeansen. Jeans som är sydda på så sätt att vardera ben är utformat på olika sätt. Till exempel kan vänster ben vara avsmalnat samtidigt som höger utvidgas. Det finns också varianter där ena benet är sytt i ett genomskinligt material och det andra i jeanstyg. Om det här modegreppet får någon vidare spridning återstår fortfarande att se.

Knäpatchar som ser ut som rått kött

Att jeans med revor i varit på modet ett bra tag vet de flesta. Du kan lätt betala 2000 kronor för ett par förslitna jeans med hål i om du vill. Nu kan du köpa jeans där det inte är din egen hud som syns genom revorna utan ett material som ser ut som rått kött.

Jeans som vänts ut-och-in

Unravel Project är märket bakom en mindre trend av jeans som ser ut som att de vänts in-och-ut. Det inkluderar fickorna, knapparna och gylfen. De har dock tagit det ytterligare ett steg längre med ett märkligt tillägg på baksidan bestående av ett svart material som hänger ned från byxornas baksida. Vad får du pröjsa för ett par jeans av det här slaget? Någonstans strax över 3000 kronor, minst.