De första bebiskläderna

När man går i väntans tider är det inte ovanligt att man börjar att boa och detta gäller specifikt när det kommer till kläder. Redan i ett väldigt tidigt stadie börjar man att köpa hem plagg som den nyfödda sedan ska bära när bebisen väl har kommit. Andra tar det dock långsammare och tittar inte på kläder förrän efter vecka 20-21, eftersom det är runt denna tid som man kan få reda på barnets kön. Orsaken till detta är att väldigt många kläder för bebisar inte alls är könsneutrala, något som kan vara betydelsefullt för vissa. Oavsett vilken typ av kläder du föredrar är det dock viktigt att inte vänta alldeles för länge med att köpa hem dem. Det är bra om du är förberedd i god tid ifall bebisen t.ex. vill komma tidigare.

Vad är det då som man kommer att vara i behov av och vilken typ av kläder ska man välja? Detta är en väldigt vanlig fråga, speciellt hos människor som ska bli föräldrar för första gången. På internet och i föräldratidningar kan man hitta milslånga listor på vad man behöver ha redo, men är alla dessa kläder verkligen nödvändiga? Här nedan har vi satt ihop en lista på vilka kläder som din bebis kommer att behöva och vi har varken överdrivit eller gått till underdrift. Kom ihåg att välja plagg som är mjuka och bekväma, utan hårda sömmar eller spets som kan sticka.

Lista över de första bebiskläderna

  • Försök att ha cirka 6-8 stycken bodys på plats. Införskaffa bodys med både långa och korta ärmar, men anpassa även lite beroende på vilken årstid det är utanför dörren.
  • Bebisen kommer också att behöva tunnare koftor och tjockare tröjor. 4-5 stycken räcker oftast bra. Satsa även på samma antal när det kommer till sparkbyxor.
  • Ett par tunnare strumpbyxor är ett utmärkt alternativ när det är mycket kallt utanför dörren.
  • Din bebis kommer att behöva något att sova i. Välj gärna hel-pyjamasar och satsa på ett antal av 4-6 stycken. Är det sommar och mycket varmt kan bebisen sova bara i blöja och med en tunn, skön filt för att inte bli för varm.
  • Strumpor – 4-6 stycken.
  • En virkad jacka eller en jacka i fleece, samt en varmare jacka som är lämplig för årstiden.
  • En tunn mössa för vår och höst. Tänk på att mössan ska täcka bebisen öron. På sommaren är det en solhatt som gäller.