Hösten och vinterns glasögontrender 2020

Ofta ser vi glasögon som ett nödvändigt ont, något vi bär för att kunna se helt enkelt. Det är lite synd eftersom glasögon är en fantastisk accessoar som kan lyfta en outfit till nya höjder. Idag ska vi titta närmare på de glasögon som är extra trendiga höst och vinter 2020.

Oavsett om du är när- eller långsynt, behöver progressiva glas eller ett par riktigt snygga läsglasögon, finns det något för dig i årets utbud av glasögon. Fler och fler väljer faktiskt också att bära glasögon helt utan funktion eftersom de är en snygg detalj. Utvecklingen inom tekniken för glasögon går hela tiden framåt. Vad sägs till exempel om högteknologiska glasögon för hundar? I Göteborgsposten kan man även läsa om smarta glasögon som talar. I den här texten ska vi dock ägna oss mest åt glasögonens utseende.

Tänk 70-tal

Länge skrattade vi åt de enorma glasögon som kunde ses på fotografier från 70-talet. Nu är den typen av bågar tillbaka med besked. Vill du vara helt rätt i höst och vinter så ska du satsa på ett par stora bågar, gärna i någon kul färg med skalmar av plast. Även stora, runda bågar i metaller är riktigt heta modemässigt.

Hållbart är helt rätt

Hållbarhetstrenden har kommit för att stanna, också inom glasögon. Visste du att om du hittar drömbågarna på second hand så är det helt möjligt att gå till närmaste optiker och få nya glas till dem? Även större glasögonkedjor satsar på att sälja bågar second hand. På SVT nyheter kan man läsa om hur glasögonjätten Synsam flyttar hem produktionen från Kina till Sverige. Det ger i förlängningen mindre miljöpåverkan då man slipper långa frakter.

Diskret går alltid hem

Känner du dig aningen för konservativ för att bära uppseendeväckande, stora bågar? Då är det bra att veta att den klassiska bågen alltid är helt rätt. Välj till exempel en rektangulär modell i sköldpaddsmönster.