Bästa overallen för din hund

I och med att hundar har päls så är de trots allt mycket bättre utrustade för det väder som vi har här i Sverige, där vädret är väldigt varierande och mycket kallt på vintrarna. Det betyder däremot inte att hundarna inte behöver lite hjälp på traven ibland. Även om hunden är försedd med päls så kan regn och snö göra så att kroppstemperaturen sjunker, något som i sin tur leder till att hunden blir kall.

Lösningen på problemet kan komma i form av en skön hundoverall. Om hunden har väldigt mycket päls så kommer den antagligen inte att behöva lika mycket (eller lika tjocka) kläder som t.ex. en hund med väldigt kort päls, eller t.ex. en nakenhund. Overallen är dock inte enbart till för att värma hunden, utan även för att skydda mot smuts och väta och därför kan det vara ett riktigt bra alternativ för alla fyrbenta vänner.

Är alla i behov av en hundoverall?

Nej, naturligtvis är inte alla hundar i behov av en overall, men det kan fortfarande vara skönt att ha. Vissa hundraser är som sagt mer anpassade efter kyla än andra. Skulle det dock vara så att du märker att hunden inte mår bra av kylan, att den t.ex. “huttrar” eller skakar när det regnar ute eller när vintern är här kan det vara en bra investering att satsa på.

Ett mycket vanligt missförstånd är att hundoveraller bara är till för att få hunden att se moderiktig ut, men så är alltså inte fallet. Det är ytterst få hundkläder som är tillverkade enbart för att “förbättra” hundens utseende, utan majoriteten fyller en viktig funktion. Här nedan kan du hitta våra absoluta favoriter när det kommer till hundoveraller.

  • Puppy Angel Portobello Road – Padded Overall
  • Rukka Subrima Knit – Fleece Overall
  • Hurtta Casual – Vadderad Overall