Investera i de rätta plaggen inför sommarens segelturer

Visst är det härligt att vara ute på havet och segla, känna vinden mot ansiktet och saltvatten mot huden. Att segla är både en härlig utmaning, en skön aktivitet och innebär mycket gemenskap. När du är på båten vill du ha bra kläder, men du vill naturligtvis också vara snyggt klädd när du går i land. Investera i riktigt sköna seglarkläder som du kan ha både när du seglar och på fritiden.

Sail racing

När du är på båten är det viktigt att du har kläder som verkligen håller för hårda tag och att bli blöta samt är bekväma. Du vill kunna arbeta i kläderna, samtidigt som det är trevligt att se presentabel ut när du möter andra båtar och när du ska lägga till för att köpa någonting i en hamnbutik. Investera i riktigt bra kläder som både funkar på båten under sommaren när du är ute och seglar, men som du också känner dig snygg i till vardags. Just nu kan du köpa Sail Racing hos Camprade på rea, så får du riktigt schyssta och hållbara kläder till ett bra pris – om du vill kan du skjuta upp betalningen ett par månader.

Socialt liv

Att segla handlar ju inte bara om att vara ute med båten, utan också om att träffa andra människor i hamnarna eller där ni väljer att lägga till. Då är det trevligt att ha kläder som både funkar på restaurangen, grillfesten och på båten. Det är roligt att segla i okända vatten, att upptäcka nya hamnar, mysiga vikar, små lokala restauranger och kaféer och att lära känna nya människor. Längs den svenska kusten och i skärgårdarna är det lätt att träffa likasinnade människor, både från Sverige och från andra länder. Att segla handlar inte bara om att förflytta sig på vattnet på ett härligt sätt, utan också om att få ett rikare socialt liv. Det är också roligare att göra en segeltur ner till Medelhavet om du känner andra seglare längs vägen.

Börja i tid

För en riktigt skön seglingssommar är det smart att börja planera den i så god tid som möjligt, både vad gäller kläder och skötsel av segelbåten. Du vill att båten ska vara i bästa skick och det är klokt att se över den tidigt på våren. Är det någonting som behöver lagas, oljas eller målas? En segelbåt måste regelbundet vårdas, ses över och tas om hand.

Upptäcka nya vatten

Sverige är ett perfekt land för dig som älskar att segla. Förutom en lång kust har vi flera fina skärgårdar. Från Piteå skärgård och öarna utanför Umeå i norr, ner till Stockholms fantastiska skärgård. Andra pärlor är Blekinge skärgård, den sköna lilla skärgården S:t Anna sydöst om Söderköping och naturligtvis hela Västkusten. Vår största sjö Vänern är nästan som ett innanhav och erbjuder flera mysiga hamnar och vikar att lägga till i.