Roliga jultröjor för barn och vuxna

Trenden med fula jultröjor, så kallade “ugly christmas sweaters” växer sig allt starkare i Sverige för varje år som går. Självklart är det en tradition som vi älskar och håller hårt i. Vi hjälper dig att hitta de bästa fula jultröjorna till bra pris och i unika mönster.

Så startade traditionen med fula jultröjor

Historiskt sett har jultröjorna i knasiga och glada mönster sitt ursprung i 1950-talet. Då var det vanligt med hemstickat och mönster och jultröjorna blev en naturlig del av garderoben under vinterhalvåret. De fula jultröjor som vi känner till idag blev däremot som trendigast på 90-talet då flera stora tv-profiler bar dessa under december månad. De har sedan fortsatt synas allt mer och idag är det vanligt att firmor har julfester med “ugly christmas sweater”-tema.

Hitta den bästa jultröjan till vinterns fest

Utbudet av de färgglada jultröjorna är idag större än någonsin. Allt från stickat till sweatshirt, från blinkande lampor till en mer klassisk lusekofta. Det verkar som att endast fantasin sätter gränser. Hos partykungen finns ett stort utbud av fula och roliga jultröjor som passar till alla tillfällen. Alla modeller passar både dam och herr och det finns även tröjor med olika motiv för barn. Passa på att köpa matchande tröjor till hela familjen eller ge bort en blinkande tröja till din farbror i julklapp.

Sticka egen jultröja

Årets julklapp 2022 är hemstickade plagg och vad passar då bättre än att sticka en jultröja? Mönster finns både att köpa och ladda ner gratis på flera hemsidor. Sedan är det bara att grabba tag i stickorna och garnet och sätta igång. Ett hemstickat plagg behöver inte bli perfekt. Vissa skavanker är bara charmigt och ger en tröjan en mer personlig prägel. Att sticka är lättare än vad man kan tro. Om du inte är van vid handarbete finns det många enkla guider att följa på hemsidor och Youtube.

Fest med fula jultröjor som tema

Sedan tidigt 00-tal har traditionen med en fest med jultröjor i centrum växt sig stark. Det hela började i Kanada och tog sig snabbt vidare till USA och sedan resten av världen. Det kan vara allt från en stor julfest till att alla på kontoret en dag om året tar fram sina stickade jultröjor. Fira hellre dagen en gång för mycket än för lite. Tillfällena att bära tröjorna är ganska begränsade under året så det är bäst att passa på. Att ha en fest med tema fula jultröjor är passande såväl för arbetsplatsen som kompisgänget eller släktmiddagen. Alla tillfällen som ska firas i december gör sig egentligen bättre med en ful jultröja med roligt tryck.

Den fula jultröjans dag 2022

Jodå, den fula jultröjan har blivit så populär att den fått en helt egen dag. Den tredje fredagen i december varje år infaller “national ugly christmas sweater day” i USA och firas även i Sverige. År 2022 är det dags att dra på sig tröjan och fira den 21 december när den fula jultröjans dag ska firas igen.