Välj rätt storlek på hundkläderna

Att köpa hundkläder är kul och mysigt, men det är inte alltid lätt att veta vilken storlek man behöver. Om man köper kläder till sig själv har man troligtvis ett hum om vad som passar, t.ex. om man har storlek S eller L, men med hundar är det en annan femma. Valet av storlek är väldigt viktigt för att se till att hundkläderna sitter bekvämt. Är de för stora eller för små kan de glida runt och skava (eller skära in och skava), vilket i sin tur kan leda till att din hund får ömmande sår.

Det första du ska göra för att ta reda på storleken är att mäta hunden. Börja med att mäta hundens bröstmått och gå sedan vidare till att mäta halsen, rygglängden och vilken benlängd hunden har. Benlängd är dock endast nödvändigt om du t.ex. ska köpa en hundoverall. För att få reda på rätt rygglängd så mäter du från slutet av halsen och fram till svansroten på hunden.

På internet kommer du att kunna hitta ett flertal storleksguider som du kan använda dig av, men har du svårt att ta reda på en lämplig storlek kan du även besöka en djuraffär för att få hjälp.