Kalsonger bör vara mannens bekvämaste plagg

Nyckeln till ett bra familjeliv är för många en fungerande vardag kantad av minnesvärda stunder. För att nå dit har klädseln ofta stor betydelse för att du ska känna dig bekväm. De bästa plaggen är kanske inte de som syns mest, men vi på kalsongshopen.se har mycket att erbjuda. Med rätt underkläder kan du slappna av och umgås med familjen utan att behöva tänka mer på det.

Välj underkläder som passar dig

Smaken är som baken, och det gäller framför allt valet av kalsonger. De ska vara bekväma och får gärna vara snygga på samma gång. Hos kalsongshopen.se finns det ett stort utbud att välja mellan och vad som passar beror på dig och dina önskemål. Vi erbjuder dessutom välkända varumärken med bra kvalitet och passform. Tillsammans med allsidiga och klassiska kläder har du en garderob för både vardag och fest.

Välj modell efter behov

Kalsonger finns i olika modeller, men behov och preferenser skiljer sig åt. Modellen är ofta en fråga om komfort och skiljer sig främst åt i fråga om benlängd. Hos kalsongshopen.se finns klassiker som briefs, boxers, boxer briefs och boxer trunk. Briefs kallas även y-front och skiljer sig mycket från övriga modeller. De täcker ofta fram och bak, men går inte ner på låren. Fördelen med dessa är att tyget inte rör sig eller veckas vid användning av tighta byxor. Kalsongen sitter där den ska oavsett rörelser. Boxers tillhör de äldre klassiska modellerna med någon form av knäppning framtill. De har en normalhög midja, är heltäckande med ben och har lös passform. Det skiljer dock mellan olika design hur luftiga eller åtsittande boxers är. Boxer briefs är en populär och klassisk modell. De är heltäckande fram och bak, med normalhög midja och ben som når en bit ner på låren. Passformen kan variera, men de är generellt varken lösa eller åtsittande. Boxer trunks är heltäckande bak och fram, med endast några centimeter ben högst upp på låren. De är ofta åtsittande med lägre midja, men för lösare passform kan det fungera att gå upp en storlek. Boxer trunks kombinerar rörlighet men är fortfarande täckande. Genom att köpa storpack av de modeller du gillar blir priset ofta bättre och det finns alltid rena kallingar att byta mellan i garderoben.

Välj design och varumärke

Klädernas utseende speglar ofta personligheten och det gäller även vid valet av underkläder. Många varumärken känns främst igen på resåren som tydligt visar var de kommer ifrån. Detta uppskattas av många och är ett diskret sätt att visa upp sina märkeskläder. Flera modeller är diskret enfärgade, vilket kan vara bra vid tillfällen då kalsongen kan råka synas ovanför byxlinningen. Enfärgade ljusa material kan även vara ett bra val under ljusa byxor eller shorts.

Utgå från materialet

Kalsonger tillverkas av olika material och det är värt att lägga en extra tanke på detta. De vanligaste materialen är bomull och polyester. Bomull kan ofta tvättas många gånger utan att påverkas, men suger även åt sig svett. Polyester är slitstarkt och torkar fort. Polyester gör tyget stretchigt, medan enbart bomull saknar denna egenskap. För ökad rörlighet är polyester ett bra val, även om en kombination är vanligast bland kalsonger. Andra material som används är lyocell och elastan, vilket också bidrar med stretch.