Så gör du din tygkasse till en modedetalj

På något sätt lyckas tygkassarna alltid hitta tillbaka till modet. Hösten 2022 är de trendigare än någonsin, och mycket hänger säkert samman med en ökad pris- och miljömedvetenhet. Med tanke på hur dyra både pappers- och plastkassar är att köpa i butiken kan du spara en ansenlig årlig summa på att i stället använda en tygkasse när du handlar. Många bäckar små, som du vet! I längden är inte heller engångspåsarna särskilt bra för miljön. Om du vill påverka koldioxidutsläppen och mängden plast i naturen är därför tygpåsar ett väldigt mycket bättre alternativ. Sedan är de ju snygga!

Låt din tygkasse bli en snygg accessoar

En klassisk tygpåse är oväntat rymlig. Du behöver inte trycka ner dina prylar i den, utan kan packa dem prydligt. Det här gör förstås påsen oerhört praktisk. Praktiskt måste inte vara fult, tvärtom är tygkassen ett ypperligt tillfälle att bära en tilltalande modedetalj. Likt du bär smycken som smickrande accessoarer kan du bära kassen för att lyfta hela stilen. Många trendiga varumärken sätter sin egen prägel på tygpåsarna, bland annat genom läckra tyger och tryck. På så sätt kan påsen tillföra resten av klädseln en härlig färgklick och/eller ett lekfullt mönster. Dessa klassiska påsar kan till och med fungera som kraftfulla statements, för du har väl inte missat att det finns tygkassar med kaxiga tryck?

Tygpåsar med tryck tillför personlighet

En tygkasse kan vara sydd i mönstrade tyger men kan även vara enfärgad och i stället få sin unika stil tack vare tryck. Trycken utgörs vanligen av text och/eller bild. De kan vara iögonfallande på så vis att de har något fyndigt att berätta, exempelvis i form av kända citat. Kort och gott kan tygpåsarna spegla bärarens personlighet, och då i allt från attityd till intresse. Det gör dem till kreativa accessoarer. Så mycket hellre att ha ett tryck på en påse man kan lägga ifrån sig än att ha det över hela klädseln, för då kan man kosta på sig extra mycket humor. Ta ut svängarna. Om du är pysslig av dig kan du dessutom designa ditt eget tryck och låta trycka upp en tygkasse som är unik för dig.

Pyssla ihop dina egna tygpåsar

Du som är någorlunda bra på att sy kan alltid pyssla ihop dina egna tygpåsar. Fördelen med detta är att du kan välja tyger helt själv. Men även du som inte syr kan designa en tygkasse. Du kan bland annat rita mönster på en vit tygpåse. Det finns särskilda textilpennor som passar bra för detta pyssel. En annan cool grej är att göra batik eller tie-dye, som innebär att du färgar påsen i snygga färger.